Stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen in Dordrecht

Woensdag 25 oktober werd ik uitgenodigd door Ruud Serraarens en Jan-Dirk Costeris van Stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) in Dordrecht. Op bezoek bij KoreNet BV Groot Ammers waar tevens de bouwhub 2ekansbouwmaterialen.nl is gevestigd. Het plan vanuit MBO is om een Circulaire bouwhub in Drechtsteden te starten.

Om dit te realiseren zijn er meerdere doelen na te streven.Eén van deze doelen is om d.m.v. ondernemers, woningcorporaties en gemeentes mensen te activeren om circulaire- of restmaterialen niet weg te gooien, maar er voor te zorgen dat Co2-uitstoot wordt omgezet naar Co2-reductie.

Tevens is het een sociaal plan en kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hier een mooie rol in gaan betekenen met kansen op de arbeidsmarkt.

Ruud en Jan-Dirk waren in april dit jaar op de locatie van Re-Use BV om inspiratie op te doen en hebben mij gevraagd een presentatie te geven over de circulaire hub in Amsterdam. Inmiddels zit Re-Use BV door heel Nederland met verschillende woningcorporaties en aannemers die een samenwerking hebben aangegaan met Re-Use BV.

Mijn dank voor deze gelegenheid en ik hoop samen met Drechtsteden een stap dichter bij Circulariteit te kunnen zetten!