Stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen in Dordrecht

09 november 2023

Stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen in Dordrecht

Woensdag 25 oktober werd ik uitgenodigd door Ruud Serraarens en Jan-Dirk Costeris van Stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) in Dordrecht. Op bezoek bij KoreNet BV Groot Ammers waar tevens de bouwhub 2ekansbouwmaterialen.nl is gevestigd. Het plan vanuit MBO is om een Circulaire bouwhub in Drechtsteden te starten.

Om dit te realiseren zijn er meerdere doelen na te streven.Eén van deze doelen is om d.m.v. ondernemers, woningcorporaties en gemeentes mensen te activeren om circulaire- of restmaterialen niet weg te gooien, maar er voor te zorgen dat Co2-uitstoot wordt omgezet naar Co2-reductie.

Tevens is het een sociaal plan en kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hier een mooie rol in gaan betekenen met kansen op de arbeidsmarkt.

Ruud en Jan-Dirk waren in april dit jaar op de locatie van Re-Use BV om inspiratie op te doen en hebben mij gevraagd een presentatie te geven over de circulaire hub in Amsterdam. Inmiddels zit Re-Use BV door heel Nederland met verschillende woningcorporaties en aannemers die een samenwerking hebben aangegaan met Re-Use BV.

Mijn dank voor deze gelegenheid en ik hoop samen met Drechtsteden een stap dichter bij Circulariteit te kunnen zetten!

Re-Use BV – Isero

09 november 2023

Re-Use BV  –  Isero

Sinds 31 okt kan ook bij de vestiging van Isero in Amstelveen gebruikt sanitair worden ingeleverd en uiteraard ook gerefurbished sanitair worden gekocht.
Eigen Haard leverde meteen de tweede dag een ruime hoeveelheid toiletpotten, wc-brillen en wasbakken in. Deze worden door Re-use bv gerefurbished, zodat het sanitair opnieuw ingezet kan worden in woningen. Dat is pas recyclen!

 

Dank Ronald Lagrand en Jan-Aart Kruiswijk voor jullie inzet.  #iserodoetmeer

Wy Sille It Dwaan

09 november 2023

 

Op donderdag 19 oktober was ik te gast bij woningcorporatie Accolade Heerenveen.

Accolade doet al veel op het gebied van circulariteit en dit is duidelijk te zien in hun restaurant waar veel gebruik is gemaakt van circulaire producten zoals houten tafels, stoelen, kasten, enz.
Ook wil Accolade de stap doen om in de woningen waar onderhoud wordt gepleegd de producten niet zomaar weg te gooien maar via Re-Use bv te zien of hier nog circulaire producten bij zitten en na het Refurbishen weer een 2de leven kunnen krijgen.
Er wordt als eerste een stap gemaakt om alle kranen uit de woningen in te leveren bij Isero REGTS en zodoende een stapt te doen naar Co2 reductie, hierna hopen zij de stap te gaan maken om ook sanitair in te leveren en her te gebruiken na Refurbishen bij Re-Use bv.
De circa 20 vakmensen aanwezig op deze middag hadden zeker positieve vragen en zien ook dat er iets moet gaan gebeuren. Als aanjager Marcel Offringa en Kim Tinga zal dit zeker gaan lukken.

 

Wij wensen jullie veel circulariteit

 

Samenwerking J.P. van Eesteren en Re-Use bv

06 juli 2023

Wij als Re-Use bv zijn uitermate trots op de samenwerking met J.P. van Eesteren.

Marjoleine Satoor de Rootas (Manager Service & Onderhoud J.P. van Eesteren) en Jan Kruiswijk (Manager Circulariteit Re-Use) hebben  vorig jaar een handtekening gezet.

Het doel van deze samenwerking is natuurlijk om Circulaire producten te oogsten en uiteindelijk na het Refurbishen door Re-Use bv de producten met een CO2 reductie weer een 2de leven te kunnen geven.

Ook binnen de afdeling Service & Onderhoud van J.P. van Eesteren is men ervan bewust dat we gezamenlijk toe moeten naar het maximaliseren van de herbruikbaarheid van producten en materialen.

 

Inmiddels zijn wij al druk met het inzamelen van sanitair bij het project in Den Haag (goudvisplein).

Uitvoerder Jochem Steenwinkel is hier ons aanspreek punt, komen zeker bruikbare producten uit zoals fonteintjes, wastafels en toiletten.

Door deze producten later weer in te zetten wordt een  CO2-reductie gerealiseerd.

Nu het project is afgerond kijken wij als Re-Use bv uit naar het volgende project.

Start gemaakt met het plaatsen van online artikelen

19 mei 2020

Vandaag een start gemaakt met het online plaatsen van artikelen. Ons IBS systeem om artikelen van A tot Z te traceerbaar te maken is vanaf heden operationeel.

Re-Use geeft workshop bij Het Gooi- en Omstreken

23 maart 2020

Op uitnodiging van Intersell, Coen Hagedoorn en Stichting Woningcorporatie Het Gooi en omstreken, gaf Re-Use recentelijk een workshop ” circulair oogsten”.

Stichting Woningcorporatie Het Gooi en omstreken gaat circulair. Ook interesse in circulair werken? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Intentieverklaring Woningstichting Eigen Haard

23 maart 2020

Wij zijn supertrots! Op 2 maart jongstleden tekende Ronald Lagrand, manager Dagelijks Onderhoud bij Woningstichting Eigen Haard, een intentieverklaring met Re-Use voor het gebruik van circulaire materialen in 300 woningen.